Wishlist

There are no products on the Wishlist!
Wishlist link:

Nema proizvoda u korpi

Sajmovi

Crnogorska privreda na sajmu poljoprivrede i hrane u Sloveniji – 27/08/2017

Vodeći crnogorski proizvođači u oblasti prehrambene industrije predstavili su svoju ponudu na 55. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i hrane AGRA – Gornja Radgona (26. do 31. avgusta 2017.), na raskršću Slovenije, Austrije, Hrvatske i Mađarske. Za proizvođače Mesna industrija “Goranović” i “Mesopromet-Franca”, nastup na ovom sajmu je prva prilika da, nakon dobijanja izvoznog broja za prodaju svojih proizvoda na evropskom tržištu, kapacitete prezentuju među 1800 izlagača iz 36 zemalja. Među proizvođačima svjetske klase proizvoda – hrane, vina, prehrambene industrije i dopunskih aktivnosti na farmama, zapažen nastup imali su crnogorski proizvođač vina “Plantaže” i voda “Diva”.

Sajamske aktivnosti su dio političkih i poslovnih događaja najvišeg ranga u okviru AGRI trgovinskog foruma zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC) i Narodne Republike Kine (16+1 Inicijativa), koji se održava na ministarskom nivou jednom godišnje, svake godine u drugoj zemlji. Predstavnici političkih i poslovnih delegacija iz 16+1 zemalja (Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Crna Gora, Estonija, Hrvatska, Litvanija, Letonija, Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Kina) su posebnu pažnju posvetili značaju lanaca snabdijevanja hranom na lokalnom i globalnom nivou. Stručni i poslovni naglasak bio je na Međunarodnoj godini održivog turizma i razvoja. U tom kontekstu, to je komparativna tržišna prednost regiona i zemalja koje izlažu hranu iz bližeg okruženja. Održiva poljoprivreda i upravljanja šumama predstavljeni su kroz očuvanje netaknute prirode, prirodni i kulturni pejzaž. U tehnološkom smislu, pružena je podrška komercijalnoj prezentaciji vrhunskih dostignuća kada je u pitanju poljoprivredna tehnologija.

Ponuda AGRA sajma obuhvata najpoznatije svjetske brendove u poljoprivredi, šumarstvu i vinogradarstvu, izvanrednu hranu i vino, najsavremeniju opremu u prehrambenoj industriji i enologiji, poljoprivredne objekte/konstrukcije, zaštitu životne sredine, sjemena, sredstva za prehranu i brigu o životinjama i biljkama. Najinteresantniji izložbeni programi bili su: mašinska oprema i drugi proizvodi za poljoprivrednu proizvodnju, proizvodi prehrambene industrije, gastronomija, industrijska podrška, ambalaža, ručni rad, turistička ponuda i atrakcije.

Na štandu kojeg su za crnogorsku privredu organizovali Privredna komora Crne Gore i Ministartvo poljoprivrede i ruralnog razvoja predstavljene su mogućnosti za saradnju i vođeni pojedinačni/bilateralni razgovori zainteresovanih poslovnih subjekata.

Izvor: privrednakomora.me

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare